Svetovno prvenstvo v Kickboxingu - Italija - Pon Do Kwan Zagorje

Pojdi na vsebino
Svetovno prvenstvo v kickboxingu - Jesolo Lidu v Italiji

Od 15.9 do 23.9.2018 je v Jesolo Lidu, v Italiji, potekalo svetovno  prvenstvo, ki se ga je udeležilo 2319 tekmovalcev iz 65 držav. V dresu  državne reprezentance so nastopili tudi štirje člani kluba borilnih  veščin Pon Do Kwan Zagorje, ki so dosegli izjemne rezultate.

Zala Rozina je v zelo močni konkurenci starejših kadetinj v light  contactu do 50 kilogramov, premagala dve nasprotnici in izgubila v borbi  za medalje s kasnejšo svetovno prvakinjo iz Nemčije s tesnim rezultatom  2:1. Osvojila je 5.-8. mesto.

Med starejšimi kadeti do 69 kilogramov, v light contactu, je odlične  borbe prikazal Luka Leskovar,ki je premagal borce iz Brazilije, Hrvaške  in Poljske ter klonil šele v finalni borbi proti predstavniku Grčije  in osvojil naslov vice prvaka sveta.

Isti rezultat je uspel tudi Tadeju Kolandru, med mladinci nad 94  kilogramov, v point fightingu. Naslov svetovnega prvaka mu je v veliki  meri preprečila obnova stare poškodbe noge. Tadej je pred zaključno  rundo vodil za dve točki, potem pa dvakrat moral iskati zdravniško  pomoč, da je borbo lahko dokončal. Žal so poškodbe sestavni del športa,  kljub temu je naslov podprvaka zavidanja vreden rezultat.

Najuspešnejša je bila Tina Baloh, ki je osvojila naslov svetovne  prvakinje med mladinkami do 70 kilogramov. Prikazala je izjemne borbe in  osvojitev naslova ni bila vprašljiva v nobeni izmed borb. Tina je glede  na prikazano skozi celo leto veljala za favoritinjo kategorije, kar je  bilo v zelo močni konkurenci potrebno tudi dokazati. To ji je uspelo z  odliko in lahko se veselimo njenega nastopa na članskem  Evropskem prvenstvu v mesecu novembru.

       


Podvine 22A,
1410 Zagorje ob Savi
Slovenija
+386 41 442 552

Pon Do Kwan
Copright ©2014-2022 Klub borilnih veščin PON DO KWAN Zagorje
Izdelava in oblkovanje Franci Oven
Nazaj na vsebino